User avatar
lanyard
Mergie Marauder
Posts: 3561
Joined: Fri Nov 29, 2013 4:48 pm

Need an expert

Sat Apr 04, 2015 8:41 pm

So the '67 Kiekhafer Mercury 110 (9.9 hp) has taken to starting, then dying.

I can get it to run on a second pull, then it coughs and dies out.

I've narrowed the problem to the fuel pump, fuel line, carburetor, choke, jets (does this one have them?), a faulty spark plug, or bad gas.

Hoping Maplelakeduckslayer can lend a hand, he seems to have these things handled :mrgreen:

gimpfinger
Mergie Marauder
Posts: 2508
Joined: Mon Nov 25, 2013 7:29 pm
Location: Up in yo guts

Re: Need an expert

Sat Apr 04, 2015 9:47 pm

Sounds like the serpentine belt may be slipping.

Team Power Dump
Hate hate hate hate hate hate

Quack
Mergie Marauder
Posts: 1399
Joined: Mon Dec 02, 2013 2:44 pm

Re: Need an expert

Sun Apr 05, 2015 6:49 am

Steel gas tank? Rust might be plugging the fuel delivery system. Happened to me last year. Apparently if you leave a partial tank in cold storage it can condense like a mofo in the off season.

cstemig
Mergie Marauder
Posts: 1460
Joined: Wed Nov 27, 2013 8:30 pm

Re: Need an expert

Sun Apr 05, 2015 8:17 am

It sounds like a fuel related problem (bad gas, clogged fuel flow, fuel pump). I don't believe that it has anything to do with the spark plug if it starts and then dies.

Try it with different gas tank and fresh gas. If your fuel pump has a screen with it, you may want take a look at that as well.
" God is great, beer is good, and people are just frickin crazy!."

Return to “Boats and Motors”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest